ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής: «ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ Η ΖΩΗ» - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής: «ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ Η ΖΩΗ»



Με τεράστια επιτυχία και σε μία ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του κ. Ζήκου Ζήση, με τίτλο: «Ένα ταξίδι η ζωή», που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό μας οίκο: Εκδόσεις Κέφαλος.

Η παρουσία πολλών φίλων από το παρελθόν  και το παρόν του ποιητή ήταν μεγάλη και η συγκίνηση ήταν διάχυτη στον χώρο.

Η θετική ενέργεια περίσσευε και ο χώρος του Παλαιού Δημαρχείου της Ξάνθης πλυμμύρισε από έντονα συναισθήματα και θύμησες...

Δάκρυα κύλησαν και άφησαν τις ψυχές να φτερουγίσουν στο χθες και να συναντηθούν με τόσες και τόσες θύμησες...

Όσοι παρευρέθησαν, συμμετείχαν σε μία τελετουργική ιεροτελεστία  ψυχικής και πολιτιστικής ανάτασης...

Η κα Βίκυ Μπαφατάκη ,Δρ. Επικοινωνιολόγος-Βιοηθικός-Ερευνήτρια Βιοηθικής στο ΕΚΠΑ, συντόνισε άφογα την εκδήλωση με εξαιρετική παρουσίαση και κατάθεση ψυχής.

Με τον επαγγελματισμό, την πολύπλευρες γνώσεις, την τεράστια εμπειρία σε παρόμοιες εκδηλώσεις, τον μεστό και ουσιαστικό της λόγο και την ΉΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ της, βοήθησε στο έπακρο να στεφθεί με επιτυχία, η πρώτη προσπάθεια  του κ. Ζήκου Ζήση,να δημοσιοποιήσει τα ποιήματα του.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ της έλαμψε διακριτικά...

Για τον ποιητή και τα ποιήματα του, μίλησε η εγνωσμένης αξίας Ακαδημαικός κα Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΔΠΘ.

Με την άρτια επιστημονική, γλωσσολογική και ανθρώπινη ταυτόχρονα  προσέγγιση της και

την αμεσότητα του λόγου της,  "γέννησε νέες νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο" όλων.

Μίλησε επίσης ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος , Φιλόλογος-Συγγραφέας-Ποιητής.

Με την άκρως ενδιαφέρουσα φιλολογική -συγγραφική - ποιητική του προσέγγιση, πέτυχε να διεισδύσει μοναδικά στις μυστικές απολήξεις των στίχων του ποιητή και να τον γεμίσει συγκίνηση και συνάμα ευθύνη, με τα απρόσμενα υπερθετικά του λόγια ..

Μία εμβληματική μορφή των γραμμάτων και τεχνών της Ξάνθης,  που  κόσμησε την ταπεινή ποιητική έκφραση των συναισθημάτων του ποιητή. 

Τρίτος ομιλητής ήταν ο κ Δημήτριος Κασαπίδης , Συγγραφέας, Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίπυ του Johannesburg και Δρ.Ιστορίας της Τέχνης του ΔΠΘ. Με την εύστοχη ομιλία-ψυχογράφημα...εμβάθυνε στα άδυτα των ποιημάτων και της ψυχής του ποιητή, εύστοχα και διακριτικά.

Ο κ. Αντώνης Μουσαδές, Μουσικός-Τραγουδοποιός, με το μουσικό του ταλέντο,  "έντυσε" μουσικά τρία ποιήματα. Με την όμορφη και ιδιαίτερη μελοποίηση του, άγγιξε τις ψυχές όλων, φόρτισε συναισθηματικά τον χώρο, εκτόξευσε τα συναισθήματα και τα εκτόνωσε με δάκρυα συγκίνησης...

Στην εκδήλωση παρευρέθει πλήθος κόσμου και ανάμεσα τους, 

η Αντιπεριφεριάχης Ξάνθης κα Πολυξένη Μπρίκα, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Αναστάσιος Ταρενίδης και κ. Σάκης Χατζηαντωνίου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφερης και ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης κ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Τα Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ξάνθης,  διέδωσαν και κάλυψαν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!